Traprenovatie zelf doen

Bent u uitgekeken hoe uw huidige trap er aan toe is? Weet dan dat een traprenovatie zelf doen best haalbaar is, mits uitgebreide informatie te nemen. Wij zetten u even op weg meteen aantal tips.

De inmeting

De oude trap hoeft niet tot op zijn scellet afgebroken te worden. Dit is het grote voordeel van deze traprenovatie zelf doen. Nadat u de eventuele trapbekleding hebt verwijderd, is het inmeten van de oude traptreden een secuur maar belangrijk werkje. U kunt handig gebruik maken van een meetinstrument: de trapspin. Rechte treden meten anders dan trappen in een draai.

traprenovatie zelf doen

Het overtekenenen en zagen op maat

Een volgende stap bij de traprenovatie zelf doen, zijn de treden overtekenen via de trapspin op het hout. Het op maat zagen doet u met een fijngetande zaagmachine.

Traprenovatie zelf doen

Passen en aanbrengen

Na het passen van uw traprenovatie zelf doen , worden de treden bevestigd met de montagekid. Bij een gesloten trap dienen de slootborden eveneens op maat bevestigd worden.

Trapafwerking

Na dit handige klusje kan de traprenovatie zelf doen verder afwgewerkt worden. Denk maar aan een antislipstrookje of een trapbekleding. Ook een nieuwe trapleuning kan wonderen doen in uw interieur.